Şifalı Bitkiler

Pratik beslenme ve sağlık önerileri

Birçok bitkinin hastalıkları iyileştirici ve hastalıklardan koruyucu özelliğinin olduğunun bilimsel çalışmalarla da kanıtlanması doğal besinleri tekrar gündeme taşıdı. İşte birkaç doğal besin maddesi ve iyi geldiği sağlık sorunları…

Böğürtlen

E vitamini içerir. Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar. C vitamini boldur. Cenini korur.

Enginar

Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir. Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır.

Midye

Omega-3 yağı açısından zengin bir besin kaynağıdır. İçerdiği selenyum minerali tiroid bezelerinin normal işleyişi için gereklidir.

Soğan

Sarmısakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler. Soğan; kemik erimesine de iyi geliyor.

Turunçgiller

C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor. Portakal içerdiği folic asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.