Şifalı Bitkiler

Kestane balı ile tarçın karışımının mucizevi faydaları

Eski Yunan tıbbında ve Ayurvedik tıpta asırlarca hayati ilaç olarak kullanılan kestane balının, bugünün bilim adamları tarafından da birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilecek etkili bir ilaç olduğu kabul etmiştir.

Yapılan araştırmalar, kestane balı ve tarçın karışımının birçok hastalığa iyi geldiği de tespit edildi. Kestane balı her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.

Bugünün tıp ilmi kestane balının tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.

Kestane balının iyi geldiği hastalıklar şu şekilde sıralanabilir…

Artrit

Bir kısım kestane balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılırsa 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığı görülür.

Artritli hastalar bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık kestane balı ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip sabah akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Kopenhag Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı kestane balı ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

Bağışıklık sistemi

Her gün kullanılan kestane balı ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur.

Araştırmacılara göre kestane balı birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir.

Kestane balının düzenli kullanılması akyuvarlar içerisindeki bakteriler ve virüslerle savaşan korpuskülleri de kuvvetlendirir.

Diş ağrısı

Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı kestane balı karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir.

Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

Hazımsızlık ve grip

Toz tarçın 2 kaşık kestane balı üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler

İspanya da yapılan bir araştırmada kestane balı içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İdrar kesesi enfeksiyonları

İki kaşık toz tarçın bir tatlı kaşığı bal ılık su içerisinde eritilip içilir.

İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

Atkestanesinin kanser hastalığına etkileri

Japonya ve Avustralya’da yapılan bir araştırmada mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık kestane balı ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

Kalp hastalıkları

Kestane balı ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür.

Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.

Bu uygulama ile daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

Kısırlık

Eski Yunan ve Ayurvedikler, balı yıllardır erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.