Yapılan araştırmalar, susam, ceviz ve mısırda bulunan E vitamini içeriğinin akciğer kanserinin ve erkeklerde sıkça karşılaşılan prostat kanserinin oluşumunu önlediğini ortaya çıkardı.
ABD’li bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, ceviz, susam ve mısırda bulunan E vitamini prostat ve akciğer kanserini durduruyor.
Purdue Üniversitesinde yapılan araştırmada, doğal olarak bitki çekirdeklerinde bulunan E vitamini formunun, laboratuarda kanser hücrelerinin çoğalmasını önleyerek kanseri durdurabildiği ve sağlam hücrelere zarar vermediği belirlendi.
Yeni anti-kanserojen madde
E vitamini tabletlerinde bulunmayan Gamma-tocopherol formu, ancak doğal yollardan alınabiliyor. Bu formun gelecekte yeni bir anti-kanserojen madde olarak kullanılabileceğini söyleyen Dr. Qing Jiang, laboratuarda etkili olan bileşimin canlılarda da aynı etkiyi göstermesi durumunda hastalara tavsiye edilebileceğini söyledi.
E vitamini üzerinde 75 yıla yakın araştırma yapıldığı ve E vitamininin 8 formunun saptandığı biliniyor. Kemoterapinin yerini alabileceği düşünülen Gammatocopherol bileşiminin kanserli hastaları kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan etkilerinden de koruyabileceği belirtiliyor.