Şifalı Bitkiler

Argan yağının yararları nelerdir?

Fas’ın sıvı altını olarak bilinen, yalnızca Fas’ın güneybatısında yetişen Argania spinosa ağacından elde edilen argan yağı, içerdiği E vitamini, ferulik asit ve diğer güçlü antioksidanlarla kozmetikçilerin gözdesi. İşte kozmetikçilerin mucize bitkisi argan yağının yararları…

Cilt kuruluğunu önleyen ve ince çizgileri dolduran argan yağı, yağlı ciltler için de umut veriyor. Bir araştırmada, argan yağı içeren kremlerin sebum üretimini yüzde 42 düşürdüğü gözlemlenmiş.

Argan yağının yemeklik ve kozmetikte kullanılan 2 türü vardır. Kozmetikte kullanılanı soğuk pres yöntemiyle çıkartılır, 30 kg. meyveden alınan 4,5 kg. çekirdekten ancak bir litre yağ elde edilebiliyor.

Yetiştirilen daha doğrusu doğada yedişen bu bitkiyi Fas kadınları kendine has yöntemle ayrıştırarak yağını çıkartıyorlar.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.