Sağlık

Omega-3 diyabet riskini düşürüyor

ABD’li uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, özellikle bazı balık türlerinde bol miktarda bulunan Omega-3 yağ asitlerinin tüketiminin gençlerde tip 1 diyabet riskini net bir biçimde azalttığını ortaya çıkardı.

Özellikle gençleri etkileyen bu ensüline bağımlı diyabet türü, ensülin hormonu üreten pankreas hücrelerinin tahribine yol açıyor. Bu hastalık kontrol altında tutulabiliyor ancak tedavi edilemiyor.

Araştırmalarını Journal of the American Medical Association dergisinin 26 Eylül sayısında yayımlayan hekimler, bu diyabet türünün nedeni henüz bilinmese de genetik ve çevre faktörlerinin etken olabileceğine işaret ediyor.

1994 ile 2006 arasında 1770 tip 1 diyabet hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmada, 6 yıldan fazla izlenen deneklerin, ensülin üreten pankreas hücrelerinin gelişimi, bir yaşından itibaren başlatılan Omega-3 yağ asidi tüketimiyle bağlantılı şekilde gözlemlendi.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.