Sağlık

Lahana, karnabahar ve brokoli kanseri önlüyor

Bilim adamları şimdi turpgillerin hem bu etkilerini hem de bu koruyucu görevlerini nasıl yerine getirdiklerini bilimsel olarak kanıtladılar.

Turpgiller familyasına mensup sebzelerin özellikle bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Lahana, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası gibi turpgiller familyasına mensup sebzelerin kolon (bağırsak) kanseri hücrelerini kanser ilaçlarıyla aynı etkiyi göstererek yok ettiği bildirildi.

İngiltere Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Ian Johnson, lahana, karnabahar, brokoli ve Brüksel lahanası gibi sebzelerin bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisinin yanında, kanser hücrelerini de, kanser ilaçlarıyla aynı etkiyi göstererek yok ettiğini belirtti.

Johnson, bu sebzelerden haftada 2-3 porsiyon yemenin bağırsak kanserine karşı koruma sağlayacağını söyledi.

Kanser hücrelerini öldürüyor

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.