Sağlık

Kansere karşı Antep Fıstığı

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan araştırmaya göre, her gün düzenli olarak Antep fıstığı tüketmek, kanserin bütün türlerinden koruduğu ortaya çıktı. Hücrelere verilen zararları en aza indiren antep fıstığı, daha bir çok hasatlığa iyi geliyor.

Araştırmaya katılan kişileri iki gruba ayıran bilim adamları, bir gruba dört hafta boyunca her gün düzenli olarak belli bir miktar antep fıstığı verdiğini açıkladı. Her gün yemeklerden sonra yetmiş grama yakın antep fıtığı yiyen kişiler, yemeyen kişilere oranla gamma tocopherol adı verilen maddelerin daha fazla olduğu belirtildi. Ölçümleri yapılan kişilerin serbest radikaller olarak adlandırılan moleküllerin hücrelere verdiği zararı buna bağlı olarak kanser hücrelerinin en aza indiği belirtildi. Her gün düzenli olarak tüketilen antep fıstığının kanserden koruduğu belirtiliyor.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.