Sağlık

İşlenmiş et ürünleri kanser yapıyor

Kanser hastalığı dört bir yandan tehdit etmeye devam ediyor. Yediğimiz besinlerdeki katkı maddeleri bu hastalığa yakalanma riskini daha da yükseltiyor. Yapılan bir araştırma sonucunda işlenmiş et ürünlerini fazla tüketenlerde pankreas kanseri ortaya çıktığı tespit edildi.

 

İşlenmiş et ürünleri pankreas kanserine yakalanma olasılığını %19 arttırmakta. Bilim adamları bu konuda şöyle bir açıklama yaptılar:

“İşlenmiş et tüketimi günde 50 gr olan kişilerde pankreas kanseri riskinin %19 arttığını tespit ettik. İki dilim pastırma, bir dilim sosis ve birkaç dilim jambon 50 grama eşit. Sessiz ve sinsice ilerleyen bu hastalıkta ölüm riski de çok yüksek.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.