Sağlık

Elma bağırsak kanserinden koruyor

Uzmanlar, elmanın sağlıklı beslenmede sanılandan daha faydalı olup, bağırsak kanserine yakalanma riskini de azalttığını belirttiler. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyorlar.

İçerisinde birçok mineral ve vitamin bulunduran elmanın diğer faydaları şöyle sıralanıyor…

Zayıflamak için

Elmada sadece 50 kalori bulunuyor ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.

Kabızlık için

Yemekten önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.

Bağışıklık için

Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.

Dişler için

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.