Sağlık

Ceviz ve susam kanser riskini azaltıyor

Kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemede vitaminleri payı oldukça büyük. Doğadaki besinlerde bulunan vitaminlerin kanseri durdurabileceği ortaya çıktı. Özellikle E vitamini kanseri önlemede birebir. Purdue Üniversitesi’nin yürütmüş olduğu araştırma sonucunda E vitamini bakımından zengin olan ceviz ve susam yağının kanser üzerinde önemli etkileri bulundu.

E vitamini sağlam hücreleri korurken, kansere neden olan hücreleri yok etmektedir. E vitamini takviyesi dışarıdan da alınabilir fakat, vitamin tabletlerinde Gamma-tocopherol formu bulunmuyor. Gamma-tocopherol, tam bir anti-kanserojendir. Yapılan araştırmada Gamma-tocopherol’in ileri ki zamanlarda kanser hastalığını yok etmekte kullanılacağı araştırmayı yürüten bilim adamlarından Dr. Qing Jiang tarafından dile getirildi. Ayrıca Gamma-tocopherol bileşimi ileride kemoterapinin de yerini alabileceği müjdelendi.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.