Şifalı Bitkiler

Soğanın faydaları nelerdir?

Soğanın faydaları aslında o kadar çok ki, ama nedense kokusundan ve birazda acı olan tadından dolayı pek kimse sofrada soğan yemeği tercih etmez. Soğan sofrada katık olarak tüketilmek istenmese de, yemeklerin vazgeçilmezidir. Belki bir çoğumuz soğana yanaşmayı istemiyor olabiliriz ama, soğan çağın en korkulan hastalığı olan kanseri bile önlüyor.

 

Yaklaşık 6000 yıldır şifa dağıtan ve alternatif tıbbın mucizeleri arasında yer alan soğan, birçok hasta için ideal bir sebzedir. Her türlü hastalığı yenen soğan, doğru tüketildiği zaman hayli müessir oluyor. Uzmanlar sarı ve beyaz soğanın tüketilmesini, kırmızı soğandan uzak durulmasını önermekteler.

A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan soğan, içerisinde potasyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, kükürt, magnezyum gibi mineralleri de barındırıyor.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.