Sağlık

Balık yağı kalbin en büyük dostu

Somon ve ton balığında bulunan Omega-3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili sonuçlar, son zamanlarda tıp dünyasının gündeminde.

Araştırmalar, balık yağındaki Omega-3 yağ asidinin, kalbi ve kalp damarlarını koruduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili dünya çapındaki binin üzerinde bilimsel araştırma, bu asidin kalp ve kalp damarları üzerindeki olumlu etkilerini işliyor.

Omega-3 yağ asitlerinin erkeklerde kalple ilgili ölümleri, yüzde 81 oranında azalttığını belirtiliyor. Bununla ilgili araştırmalar, tam on yedi yıl sürmüş ve bunlara 22 bin doktor katılmış.

Vücudun gerekli ‘iyi yağlar’ı alması için haftada en az iki kez 200 gr yağlı balık, örneğin somon, ringa, ton balığı veya uskumru tüketilmesi gerekiyor.

Yazar hakkında

Alkan Kaya

Yorumla

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.